Laat de klant naar jóu komen met Social Selling - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Our Recruiter

What can you expect from us?

 • A fully functioning careersite in your corporate identity
 • Manage your vacancies in your own online environment
 • A fully equipped ATS to safeguard your candidate process
 • Access to Recruitment Marketing tools to optimize your intake
 • 24/7 insight into your recruitment KPI’s and marketing data
 • Access to the Yoores Knowledge Base and Tutorials
 • Real-time insight into the candidate experience
 • AVG & GDPR compliant

Blog Eva Social Selling

Dit laatste is erg arbeidsintensief en levert relatief weinig resultaat op; nu laat je de klant naar jou toekomen.


90% van de contactpersonen op directieniveau reageert simpelweg niet meer op een cold call of een email. We kunnen dus stellen dat het ouderwetse koud bellen niet meer de enige manier is om in contact te komen met je prospects.


Er is dus een grote verandering in het verkoopproces gaande. Doordat de digitale ontwikkelingen elkaar snel opvolgen zijn we niet meer bezig een dienst te verkopen, maar oplossingen. De klant staat centraal en heeft door de opkomst van social media een eigen stem gekregen.

 

Maar wat houdt Social Selling precies in? 

Social Selling is het uitbouwen van je eigen zakelijke netwerk. Je personal brand versterken en op basis daarvan een verkoopproces op gang brengen. Je zoekt uit waar je prospect zich begeeft op social media en gaat de interactie aan met je volgers.

Dit doe je met het doel om waarde te creëren, kennis te delen, nieuwsgierigheid te wekken en online in de hoofden van je prospects te komen. Kortom, door het slim gebruiken van social media kun je de juiste prospects vinden en je zakelijke relaties opbouwen om uiteindelijk je salesdoelen te bereiken. 

Deze salestechniek zorgt voor een betere leadgeneratie en vermindert cold calling. Het opbouwen en onderhouden van zakelijke relaties is makkelijker in een netwerk dat jij en je klant vertrouwen.

Om succesvol te zijn in Social Selling is het belangrijk dat je vanuit een authentiek personal brand handelt. Je karakter en de vaardigheden die je bezit dragen bij aan dit succes. Bij Social Selling draait het namelijk allemaal om jou en je klant. Je prospect is op zoek naar jou, jij maakt het verschil in het salesproces en jij bent degene die alle contacten onderhoudt. Daarom is het van belang dat jij in je persoonlijke kracht staat en werkt vanuit je authenticiteit.

Om je social media strategie zo goed mogelijk op te zetten moet je ervoor zorgen dat je altijd een duidelijk doel voor ogen hebt en de juiste doelgroep selecteert. Het beste werkt als je je beperkt tot 2 social media kanalen.

Uiteindelijk is het de kunst om het gewoon te gaan doen! Je zal er in het begin ook geduldig mee moeten zijn: het is wel een proces wat langere tijd in beslag neemt maar wat je uiteindelijk meer op zal leveren. Zeker voor de positionering van jouw personal brand. 

Ook benieuwd hoe jij jouw personal brand kan versterken? Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies!

 

Eva van den Boogaard
Business Development Consultant


Yoores Recruitment Solutions
Empowering Recruitment

Are we a match?

Our unique recruitment concept is not for everyone, we can be very clear about that. But do you want to stay in control, set up a powerful careersite for your organization and generate maximum inflow through that site, reduce costs and the time-to-hire and become less dependent on recruitment agencies? Then we are a match!

Who is Yoores

Yoores Recruitment Solutions has been active in the world of Recruitment Process Outsourcing for over 10 years. As a market leader in the RPO environment, we specialize in optimizing recruitment processes to connect the best talent to your organization as efficiently and effectively as possible, tailor-made and fully client-branded. The difference with traditional RPO solutions is that our RPO is completely tailor made and controlled by you. We do this by giving you full control over the recruitment process where you decide which activities you carry out and which activities you leave to us. RPO has never been this flexible!

 • Supported over 50 customers
 • More than 7,500 vacancies successfully filled
 • Fully secured candidate process
 • Completion rate of 96%
 • Total savings of over € 25 million for our customers *
 • Total Network of 7,000,000+ job seekers
 • Opening hours Recruitment Center from 8.30 am to 11 pm

*Set against hires through employment agencies