5 redenen voor een eigen werving - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Our Recruiter

What can you expect from us?

 • A fully functioning careersite in your corporate identity
 • Manage your vacancies in your own online environment
 • A fully equipped ATS to safeguard your candidate process
 • Access to Recruitment Marketing tools to optimize your intake
 • 24/7 insight into your recruitment KPI’s and marketing data
 • Access to the Yoores Knowledge Base and Tutorials
 • Real-time insight into the candidate experience
 • AVG & GDPR compliant

Blog Hoe schrijf ik een goede vacaturetekst

Toch, spreken we ook nog wel bedrijven die blijven hangen aan W&S bureaus of uitzenders. Natuurlijk hebben deze hun bestaansrecht, maar wij stellen dat je in deze markt toch 85-90% van je vacatures zelf moet kunnen vervullen. Voor de goede orde, wij helpen organisaties bij het realiseren van deze doelstelling. Niemand zegt dat je niet een beetje hulp mag gebruiken. Het bovenliggende doel is om instroom te realiseren via de eigen werken-bij omgeving. Bij voorkeur 100%.

Waarom is dat nu zo belangrijk?

Onderzoek toont verschillende redenen aan die je zouden moeten motiveren. Naast de grote motivator dat je op dit moment niet afhankelijk wil zijn van de bureaus om jouw vacatures te vevullen, onderscheiden we 5 belangrijke voordelen van directe werving.

Het is goedkoper!
Gewoon heel simpel, maar zeker niet onbelangrijk. De hedendaagse fee bij uitzenders of W&S bureau zijn gewoonweg zo hoog, dat directe werving altijd goedkoper is. Zeker in termen van direct spend, maar ook als we de gehele urenbelasting van de organisatie meerekenen, zien we dat de besparing tussen de 30 en 70% is. Dit heeft natuurlijk te maken met de tarieven van de leveranciers en de efficiëntie van het eigen proces.

Het gaat sneller!
Directe werving verloopt sneller, met minder verspilling aan het spreken van kandidaten die klaargestoomd worden door bureaus en dan toch best tegenvallen in een interview bij de klant. Natuurlijk leveren bureaus die eerste kandidaten binnen 2 of 3 dagen, maar meestal zit daar niet de juiste bij. En, is dit bedoeld om tijd te winnen. Direct werving komt langzamer op gang, maar als je na 10 tot 14 dagen de mensen gaat interviewen zijn ze ook daadwerkelijk goed. De time-to-hire gaat onherroepelijk omlaag.

Retentie! Retentie! Retentie!
Direct geworven medewerkers blijven langer. Zij hebben bewust gekozen voor een stap naar jou en zijn niet gepushed door zo’n bureau. Ze worden meestal ook niet na een jaar weer benaderd door zo’n bureau. Direct geworven medewerkers zijn bewezen loyaler en zorgen ervoor dat je een jaar later niet weer op zoek moet. Niet alleen maakt dit jouw werk makkelijker. De verrijking voor de organisatie is enorm. Iedereen weet dat mensen pas na een maand of 8 tot 10 echt gaan renderen. Retentie is in mijn ogen dan ook de belangrijkste winst van eigen werving.

Branding van jouw merk!
In plaats van mee te werken aan de branding en bekendheid van het W&S bureau of de uitzender, is het veel wijzer om het budget te besteden aan jouw eigen merk. Niet alleen biedt dat direct voordelen, maar ook de toekomstbestendigheid van jouw merk wordt sterker. Nu bouwen, betekent later nog effectiever werven. Daarnaast borgt de werken-bij site een eenduidige communicatie naar de markt. We horen toch vaak de 3 externe bureaus, 3 verschillende verhalen over jouw organisatie vertellen. Niet iets wat in jouw voordeel werkt als je talent uit de markt wil halen.

Branding van jouw merk - deel 2!
Een werkgeversmerk om trots op te zijn straalt niet alleen uit op de wervingsmarkt, maar heeft ook intern een sterke bijdrage. De trost om bij jou te werken wordt groter, als je ziet wat dit eigenlijk allemaal inhoud. Die trots straalt weer positief uit op de retentie, maar ook op een referral programma. Hierdoor loopt jouw werving nog beter. Win-op-win-op-win.
Als je nu nog niet overtuigd bent om jouw eigen werving te starten of succesvoller te maken, dan maar niet. Blijf dan maar traditioneel werken en afhankelijk wat anderen doen. Maar, als dit de trigger is om het toch beter te doen, toch te streven naar 100% vervulling van vacatures via jouw recruitmentproces, start dan nu. En… weet je niet waar je moet starten? Bel of mail mij eens. Happy Hunting!


Edwin Noordeloos
Managing Partner

Yoores Recruitment Solutions

Empowering Recruitment

Are we a match?

Our unique recruitment concept is not for everyone, we can be very clear about that. But do you want to stay in control, set up a powerful careersite for your organization and generate maximum inflow through that site, reduce costs and the time-to-hire and become less dependent on recruitment agencies? Then we are a match!

Who is Yoores

Yoores Recruitment Solutions has been active in the world of Recruitment Process Outsourcing for over 10 years. As a market leader in the RPO environment, we specialize in optimizing recruitment processes to connect the best talent to your organization as efficiently and effectively as possible, tailor-made and fully client-branded. The difference with traditional RPO solutions is that our RPO is completely tailor made and controlled by you. We do this by giving you full control over the recruitment process where you decide which activities you carry out and which activities you leave to us. RPO has never been this flexible!

 • Supported over 50 customers
 • More than 7,500 vacancies successfully filled
 • Fully secured candidate process
 • Completion rate of 96%
 • Total savings of over € 25 million for our customers *
 • Total Network of 7,000,000+ job seekers
 • Opening hours Recruitment Center from 8.30 am to 11 pm

*Set against hires through employment agencies