+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Our Recruiter

What can you expect from us?

 • A fully functioning careersite in your corporate identity
 • Manage your vacancies in your own online environment
 • A fully equipped ATS to safeguard your candidate process
 • Access to Recruitment Marketing tools to optimize your intake
 • 24/7 insight into your recruitment KPI’s and marketing data
 • Access to the Yoores Knowledge Base and Tutorials
 • Real-time insight into the candidate experience
 • AVG & GDPR compliant

De belangrijkste recruitment trends voor 2022

 

1. Data-driven recruitment

Deze trend zal je niet verbazen, maar is wel belangrijk op het gebied van recruitment. We zitten namelijk in een kandidaat-gedreven markt: kandidaten hebben het voor het zeggen. Door middel van data-driven recruitment wordt het werving- en selectieproces efficiënter gemaakt, waarbij niet mensen, maar een algoritme bepaalt of een kandidaat geschikt is voor de desbetreffende functie. Deze beslissing is echter niet één, twee, drie gemaakt. Middels duizenden kenmerken en big data kan een algoritme met een cv de juiste kandidaat binnenhalen. De software neemt dus de eerste stappen van het werving- en selectieproces over, waarna een menselijke recruiter het na de selectie overneemt.

 

Wil je nieuw talent werven moet er, naast dat je moet letten op de bovenstaande punten, ook een duidelijk beeld zijn waar je voor staat en wat je wil bereiken als bedrijf, aldus Lidewey van der Sluis, hoogleraar Strategisch Talentmanagement en Organisatorisch Leiderschap aan de Nyenrode Business Universiteit. Dit is volgens haar de basis, gevolgd door het op zoek gaan naar mensen die aansluiten bij dat toekomstbeeld.

 

2. Employer Branding

Tegenwoordig gaat deze trend meer over duurzaamheid, goed werkgeverschap en maatschappelijke betrokkenheid, in plaats van het in de markt zetten van jouw product of dienst of secundaire arbeidsvoorwaarden aanhouden. Employer branding is een grondig onderdeel van recruitment. Je kan als werkgever goed laten zien hoe je omgaat met veranderingen. Uit onderzoek van LinkedIn is gebleken dat de betrokkenheid van kandidaten stijgt, naarmate werkgevers actief handelen bij actuele maatschappelijke thema’s. Bijvoorbeeld in de huidige tijd met de coronapandemie is het belangrijk dat werkgevers een veilige werkplek aanbieden, om aan te tonen dat zij om de veiligheid van werknemers geven.

 

3. Referral Recruitment

Geen nieuwe trend, maar wel een belangrijke. Steeds meer bedrijven zetten referral recruitment in om via hun eigen netwerk of die van werknemers mensen te werven. Het is één van de beste en goedkoopste manier om effectief personeel werven. Voorbeelden van via-via netwerken zijn eigen netwerk, het netwerk van huidige- en oud-werknemers en social medianetwerken.

 

In ons land komt ongeveer een kwart van de medewerkers via hun eigen netwerk aan een baan. Referral recruitment is een win-win situatie voor iedereen die een bijdrage levert aan het werven van een nieuwe referral kandidaat. Communicatie is belangrijk, zodat huidige werknemers een duidelijk beeld hebben wat ze wel en niet kunnen doen en om een eenduidige boodschap aan de arbeidsmarkt te vertellen.

 

Vaak zijn werknemers die hun werkgever aanbevelen trots en enthousiast over de organisatie. Veel organisaties stimuleren dit ook door bonussen te verstrekken. Uit onderzoek is echter wel gebleken dat het verschil van het effect van bedrijven die wel bonussen uitkeren voor referrals en bedrijven die dit niet doen, minimaal is. Een bonus uitkeren aan referrals hoeft dus niet het verschil te maken. Een bonus geeft werknemers daarentegen wel waardering. Daarnaast blijkt ook dat 46% van de referrals langer dan een jaar in dienst blijven, integendeel tot 33% van mensen die via eigen websites geworven zijn.

 

4. Experimenteren

Last but not least is de trend experimenteren. Voor recruiters is dit misschien wel de leukste recruitment trend van 2022. Belangrijk hierbij is om te kijken naar je recruitment proces en deze eens om te gooien, door bijvoorbeeld kandidaten de leiding te geven over de invulling van het proces of door een wervingsdag te houden, waarbij kandidaten in een dag door het hele proces gehaald worden.

 

Hier zit voor sommige bedrijven ook de kracht in; bij open hiring wordt het algemene sollicatieproces grotendeels losgelaten en wordt er een bredere doelgroep aangetrokken. Probeer dus uit wat bij jouw organisatie past en wat werkt.

 

Wil je meer informatie over dit onderwerp of onze diensten? Neem dan contact met ons op via de onderstaande gegevens, wij helpen jou graag!

 

Daniëlle Noordeloos
Online Campagne Marketeer

Yoores Recruitment Solutions

Empowering Recruitment

Are we a match?

Our unique recruitment concept is not for everyone, we can be very clear about that. But do you want to stay in control, set up a powerful careersite for your organization and generate maximum inflow through that site, reduce costs and the time-to-hire and become less dependent on recruitment agencies? Then we are a match!

Who is Yoores

Yoores Recruitment Solutions has been active in the world of Recruitment Process Outsourcing for over 10 years. As a market leader in the RPO environment, we specialize in optimizing recruitment processes to connect the best talent to your organization as efficiently and effectively as possible, tailor-made and fully client-branded. The difference with traditional RPO solutions is that our RPO is completely tailor made and controlled by you. We do this by giving you full control over the recruitment process where you decide which activities you carry out and which activities you leave to us. RPO has never been this flexible!

 • Supported over 50 customers
 • More than 7,500 vacancies successfully filled
 • Fully secured candidate process
 • Completion rate of 96%
 • Total savings of over € 25 million for our customers *
 • Total Network of 7,000,000+ job seekers
 • Opening hours Recruitment Center from 8.30 am to 11 pm

*Set against hires through employment agencies