Waarom Employer Branding zo belangrijk is - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Our Recruiter

What can you expect from us?

 • A fully functioning careersite in your corporate identity
 • Manage your vacancies in your own online environment
 • A fully equipped ATS to safeguard your candidate process
 • Access to Recruitment Marketing tools to optimize your intake
 • 24/7 insight into your recruitment KPI’s and marketing data
 • Access to the Yoores Knowledge Base and Tutorials
 • Real-time insight into the candidate experience
 • AVG & GDPR compliant

Je werving- en selectieproces optimaliseren met data-driven recruitment

 

Wat is Employer Branding?

Met het employer brand wordt de reputatie en het imago van jou als werkgever bedoeld. Het gaat erom dat je als werkgever ervoor zorgt dat je een authentieke en onderscheidende voorkeurspositie krijgt en behoudt in de mindset van (potentiële) medewerkers en hun beïnvloeders.

 

Het versterken van je employer brand moet je dus onder andere zien als een middel om talent aan te trekken en te behouden. Hierbij zijn authenticiteit en onderscheidend vermogen van groot belang: wat maakt jouw organisatie bijzonder om voor te werken en hoe vertel ik dit (eerlijke!) verhaal aan de buitenwereld?

 

Tegenwoordig gaat employer branding meer over duurzaamheid, goed werkgeverschap en maatschappelijke betrokkenheid, in plaats van het in de markt zetten van jouw product of dienst of secundaire arbeidsvoorwaarden aanhouden. Employer branding is een grondig onderdeel van recruitment. Je kan als werkgever goed laten zien hoe je omgaat met veranderingen. Uit onderzoek van LinkedIn is gebleken dat de betrokkenheid van kandidaten stijgt, naarmate werkgevers actief handelen bij actuele maatschappelijke thema’s. Bijvoorbeeld in de huidige tijd met de coronapandemie is het belangrijk dat werkgevers een veilige werkplek aanbieden, om aan te tonen dat zij om de veiligheid van werknemers geven.

 

Hoe pak je dit aan?

Het gaat er niet om dat je communiceert dat je een geweldige organisatie bent, maar dat de boodschap die je uitdraagt aansluit op wat je daadwerkelijk bent. Je begint daarom intern. Praat met je werknemers. Wat vinden zij belangrijk? Hoe is de werksfeer? Wat spreekt hen aan en waar zijn ze kritisch op? Ga in gesprek om te zien of je voldoet aan de wensen van je werknemers en de Employee Value Proposition (EVP) te bepalen.

 

Employer Marketing

Employer Marketing is het effectief in de markt zetten van jouw Employer Brand. Dit is waar Yoores zeer sterk in is en ruim 10 jaar ervaring mee heeft. Employer Marketing vormt het geheel van activiteiten om dit te doen en begint bij het vaststellen van de Employer Value Proposition (EVP). Vanuit de EVP wordt de employer branding strategie opgesteld. De eerste stap hierna is het bouwen van een werken-bij site welke op adequate wijze de EVP weergeeft. Tevens wordt getoetst of de Candidate Experience in lijn is met de EVP.

 

Wil je meer informatie over dit onderwerp of onze diensten? Neem dan contact met ons op via de onderstaande gegevens, wij helpen jou graag!

 

Daniëlle Noordeloos
Online Campagne Marketeer

Yoores Recruitment Solutions

Empowering Recruitment

Are we a match?

Our unique recruitment concept is not for everyone, we can be very clear about that. But do you want to stay in control, set up a powerful careersite for your organization and generate maximum inflow through that site, reduce costs and the time-to-hire and become less dependent on recruitment agencies? Then we are a match!

Who is Yoores

Yoores Recruitment Solutions has been active in the world of Recruitment Process Outsourcing for over 10 years. As a market leader in the RPO environment, we specialize in optimizing recruitment processes to connect the best talent to your organization as efficiently and effectively as possible, tailor-made and fully client-branded. The difference with traditional RPO solutions is that our RPO is completely tailor made and controlled by you. We do this by giving you full control over the recruitment process where you decide which activities you carry out and which activities you leave to us. RPO has never been this flexible!

 • Supported over 50 customers
 • More than 7,500 vacancies successfully filled
 • Fully secured candidate process
 • Completion rate of 96%
 • Total savings of over € 25 million for our customers *
 • Total Network of 7,000,000+ job seekers
 • Opening hours Recruitment Center from 8.30 am to 11 pm

*Set against hires through employment agencies