Employee Value Proposition: EVP - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Our Recruiter

What can you expect from us?

 • A fully functioning careersite in your corporate identity
 • Manage your vacancies in your own online environment
 • A fully equipped ATS to safeguard your candidate process
 • Access to Recruitment Marketing tools to optimize your intake
 • 24/7 insight into your recruitment KPI’s and marketing data
 • Access to the Yoores Knowledge Base and Tutorials
 • Real-time insight into the candidate experience
 • AVG & GDPR compliant

Employee Value Proposition Blog Yoores Recruitment Candidate Experience

Onder een EVP valt alles wat een werkgever levert aan zijn werknemers, in ruil voor de bijdragen die zij op hun beurt weer leveren aan de organisatie. Denk aan het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden, maar ook aan opleidingen, trainingen en flexibele regelingen die de werkgever aanbiedt.


Is er een hypermoderne fitnesszaal op de locatie waar jij werkt? Lunchen jullie altijd lekker uitgebreid tijdens een vergadering? Heb je onlangs weer het allernieuwste merk mobiele telefoon van de zaak gekregen? Allemaal leuke extraatjes waarover we graag opscheppen tegenover vrienden en dan ook bijdragen aan de Employer Branding van de organisatie.


Ook immateriële factoren vallen onder de EVP. Denk aan ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, uitdagend werk en een gezellige sfeer. Het zijn voorbeelden van kenmerken die een werknemer zoekt in een baan. Als werkgever is het dan ook van belang dit niet te onderschatten. Talenten met bepaalde kennis en vaardigheden steken hun tijd en energie alleen in hun werk als een organisatie ook wat terug doet. Bij die supergezellige vrijdagmiddagborrels leer je elkaar niet alleen beter kennen, het bevordert ook de sfeer op de werkvloer.


De EVP is dus in feite een belofte aan je werknemers. Een belofte waaraan de werkgever zich moet houden. Voor het opstellen van een EVP moet de werkgever dan ook weten wat de werknemer wilt. Waar worden ze blij van? Wat zijn hun wensen? En hebben ze ook bepaalde eisen? Terwijl je hier als organisatie over nadenkt, kom je er ook al snel achter wat je als werkgever te bieden hebt. Maar het belangrijkste is dat je er vervolgens voor zorgt dat je werknemers dit ook daadwerkelijk krijgen. 


Een duidelijke en goed doordachte EVP zorgt er niet alleen voor dat je werknemers tevreden zijn, maar ook dat hun potentieel ten volle wordt benut. Ze zijn trots dat zij voor je organisatie werken en brengen deze boodschap dan ook al te graag naar buiten! Met een positief imago ben je een aantrekkelijke werkgever. Ook voor toekomstige sollicitanten. De EVP is dan ook een belangrijk aspect van Recruitment Marketing en Employer Branding. Met een duidelijk vastgestelde EVP worden vacatures makkelijker ingevuld, wordt de time-to-hire verlaagd en de quality-per-hire verhoogd. 


Kortom, de EVP stelt organisaties in staat om hun werknemers te geven wat ze verwachten van hun werkgever. Hierdoor verhoogd de betrokkenheid, efficiëntie en retentie van werknemers en wordt het makkelijker om nieuw talent te vinden voor openstaande functies.


Wil je meer weten over hoe je de Employee Value Proposition van jouw organisatie vaststelt en wat de voordelen hiervan zijn? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie! 

Rosa Marijnen
Recruitment Marketing Specialist


Yoores Recruitment Solutions

Empower your recruitment

Are we a match?

Our unique recruitment concept is not for everyone, we can be very clear about that. But do you want to stay in control, set up a powerful careersite for your organization and generate maximum inflow through that site, reduce costs and the time-to-hire and become less dependent on recruitment agencies? Then we are a match!

Who is Yoores

Yoores Recruitment Solutions has been active in the world of Recruitment Process Outsourcing for over 10 years. As a market leader in the RPO environment, we specialize in optimizing recruitment processes to connect the best talent to your organization as efficiently and effectively as possible, tailor-made and fully client-branded. The difference with traditional RPO solutions is that our RPO is completely tailor made and controlled by you. We do this by giving you full control over the recruitment process where you decide which activities you carry out and which activities you leave to us. RPO has never been this flexible!

 • Supported over 50 customers
 • More than 7,500 vacancies successfully filled
 • Fully secured candidate process
 • Completion rate of 96%
 • Total savings of over € 25 million for our customers *
 • Total Network of 7,000,000+ job seekers
 • Opening hours Recruitment Center from 8.30 am to 11 pm

*Set against hires through employment agencies