HR afdeling tijdens de corona-crisis - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Het is hét gesprek van de dag: het corona-virus. Voor vrijwel heel Nederland gelden nu regels die effect hebben op onze dagelijkse routine, waaronder onze manier van werken.

HR_Tijdens_corona

 

Binnen organisaties zien we dan ook grote verschuivingen plaatsvinden. Zo ontstaan er nieuwe prioriteiten en moet men op innovatieve wijze omgaan met de dagelijkse gang van zaken.

 

Ook voor de HR afdeling hebben de nieuwe maatregelen zoals de ‘intelligente lockdown’ ingrijpende gevolgen. Immers zijn er veel organisaties die tijdelijk een vacaturestop hebben afgekondigd in afwachting van hoe de corona-crisis zich verder ontwikkelt, maar zijn er ook lopende procedures die nu op een andere manier afgehandeld moeten worden.

 

Want hoe ga je nu om met kandidaten? Hoe zorg je ervoor dat jouw wervingstraject geen vertraging oploopt of dat je kandidaat zich terugtrekt vanwege het gebrek aan duidelijke communicatie.

 

Ten eerste is het belangrijk om alle geplande sollicitatiegesprekken door te laten gaan volgens planning. Uiteraard is een face-to-face gesprek tijdelijk niet mogelijk, maar er zijn tegenwoordig talloze mogelijkheden om de sollicitatiegesprekken middels een videocall te doen. Denk bijvoorbeeld aan tools als Zoom, Skype of Whereby.

 

Ook is het belangrijk om kandidaten in afwachting van eventuele vervolgprocedures continu en goed geïnformeerd te houden. Met een goed Applicant Tracking System (ATS) kun je een strakke kandidaten-flow inregelen waarmee je de communicatie met kandidaten deels of volledig kunt automatiseren. Vooral in deze periode van onzekerheid is het belangrijk om de kandidaat goed op de hoogte te houden.

 

Bouw een pipeline op. Gebruik deze tijd om een kandidaten-pipeline op te bouwen waarin je talent verzamelt en aan je organisatie verbindt om te kunnen benaderen zodra er weer meer ruimte ontstaat om de werving weer op te starten.

 

Wil je eens sparren over de mogelijkheden voor jouw organisatie gedurende de corona-crisis? Neem dan gerust eens contact met me op. 

 

Naresh Sital
Global Marketing & Communications Manager

Yoores Recruitment Solutions

Empowering Recruitment