Kansen moet je pakken als ze er zijn! - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Soms snap ik dingen niet. Korte termijn focus is er daar één van. Eind februari zat de wereldeconomie (en dus ook de Nederlandse) in een hoogconjunctuur. 

De 5 voordelen van een werken-bij site

 

De enige reden waardoor groei werd geremd, lag in de krapte op de arbeidsmarkt. Het vinden van de juiste mensen was schier onmogelijk. Hoe veel anders kan de wereld in een paar maanden gedraaid zijn.

 

Op het moment van schrijven komt de eerste ontslaggolf op gang, met een verwachting dat deze in 2021 nog langer doorloopt. De krapte neemt duidelijk af en het wordt weer makkelijker om mensen te vinden. Onderliggend komt dat natuurlijk doordat de vraag afneemt (=aantal vacatures). Maar nu, wat ik niet snap…

 

“Schakel maar een bureau in”

Begin dit jaar was er geen tijd om het recruitment proces te ordenen, een goede site te bouwen, recruitment software te koppelen. Nee, we moesten snel mensen hebben, dus schakel maar een bureau in! Maakt niet uit wat het kost, als we maar snel mensen vinden.

 

De tegenstelling is groot. Nu zijn er geen (of weinig) vacatures, maar juist meer tijd. Tijd om de structuren neer te zetten, een goede site te bouwen, je te oriënteren op goede recruitment software. Verbazingwekkend genoeg horen we nu juist vaak dat “recruitment nu geen prio is”. Het lijkt wel alsof het moment daar nooit is.

 

Maar toch, is het moment nu daar! Een anti-cyclische ontwikkeling is toch echt het antwoord. Investeer in de toekomst, investeer tijdig in middelen. Zeker betreft recruitment. We weten allen dat arbeid een elementaire factor is voor het succes van een organisatie, maar ook dat arbeid en kennis op de middellange termijn schaars is. Dus, als er een moment is om ervoor te zorgen dat klaar bent voor de toekomst, dan is het nu.

 

Denk verder dan het komende kwartaal, half jaar, of wellicht jaar. Handel anti-cyclisch en breng je recruitmentzaken nu op orde. Ik voorspel dat we binnen 6-12 maanden weer heel hard op zoek moeten naar nieuwe collega’s. En, dan is er weer geen tijd om het allemaal in te richten.

 

Wees jezelf voor en bekijk wat je nodig hebt als de wereld er weer anders voorstaat. Maak een lijstje met middelen die je wenste te hebben in de tijd van krapte en bekijk wat je daar nu al (vaak kosteloos) van kan realiseren.

 

Natuurlijk hebben wij bij Yoores onze oplossingen beschikbaar die nu opgezet kunnen worden, zodat je straks klaar bent. Zonder investering, anders dan jouw tijd. Ik neem je graag in een (online) meeting mee in onze oplossingen. Zodat jij klaar alvast bent voor de toekomst.

 

Cheers!

Edwin Noordeloos - managing partner Yoores