Nieuw Facebookbeleid vs. Recruitment - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Het zal je niet ontgaan zijn. Facebook heeft aangekondigd zijn advertentiebeleid drastisch te wijzigen. Welke impact zal dit hebben op recruitment?

 

blog edwin facebookbeleid vs recruitment

Ik verwacht een behoorlijke. Facebook kiest er namelijk voor om content (en advertenties) uit de friends & family tijdlijn voorrang te verlenen. Simpel gesteld: de content van jouw vrienden op Facebook krijgt voorrang. En, advertenties die daarop aansluiten eveneens. Dus, job-ads verdwijnen naar de achtergrond, worden veel duurder om te pushen en zullen uiteindelijk alleen via Facebook Jobs gepromoot kunnen worden.

Dat laatste is mijn gedachte. Er is hiervoor nog geen plan. Maar de lijn naar Facebook Jobs ligt natuurlijk open. In dit interessante artikel wordt haarfijn uitgelegd dat adverteren op Facebook alleen niet meer interessant zal zijn. Echter, als onderdeel van een mediaplan, zou het prima kunnen passen. In de recruitment markt zijn een aantal marketingpartijen sterk afhankelijk van Facebook. Ik ben benieuwd hoe zij zich staande zullen gaan houden.

Yoores onderscheidt zich al jaren door als enige Nederlandse Recruitment Marketing Specialist een cross-platform aanpak te hanteren. Hierbij onderscheiden we 4 platformen waarbij we vanuit campagne resultaten en big data een analyse maken met de inzet van deze platformen. Om de hele data engine uit te leggen, en te verklaren hoe ons geautomatiseerd biedsysteem werkt gaat nu te ver. Maar kijk eens naar deze explanatory video. Als je meer van achtergrond en lezen houdt, download dan onze whitepaper.

Als je sterk afhankelijk bent van Facebook, krap jezelf dan eens achter de oren en begrijp dat er twee dingen gaan gebeuren. Ten eerste, het wordt veel duurder. Ten tweede, het zal minder op gaan leveren. Tijd voor een multi-platform aanpak dus!


Benieuwd wat Yoores voor jouw organisatie kan betekenen? Neem nu vrijblijvend contact met ons op!

  

Edwin Noordeloos
Managing Partner

 

Yoores Recruitment Solutions

Empower your recruitment