De 5 belangrijkste redenen voor het uitbesteden van jouw recruitment - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Wat kun je van ons verwachten

 • Een volledige werken-bij site in jouw eigen huisstijl
 • Zelf jouw vacatures op je eigen werken-bij omgeving beheren
 • Volledig ingerichte recruitment software om jouw kandidatenproces te borgen
 • Toegang tot Recruitment Marketing tools om jouw instroom te optimaliseren
 • 24/7 inzicht in jouw recruitment KPI’s en marketing data
 • Toegang tot de Yoores Kennisbank en Tutorials
 • Realtime inzicht in candidate experience
 • AVG & GDPR compliant

Blog Hoe schrijf ik een goede vacaturetekst

Branches waaronder de voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie, het kantorensegment,
de installatietechniek en de procesindustrie. 

Zo hebben de afgelopen jaren organisaties als Olam Cocoa, Van Riet, AstraZeneca, Heras, FD Mediagroep en Unica hun recruitmentproces geheel of gedeeltelijk uitbesteed bij Yoores.

We vroegen hen naar hun belangrijkste redenen voor de inzet van RPO.

 

Reden 1: Snellere invulling van vacatures, met betere kandidaten

Yoores stelt alleen kandidaten voor die volledig passen bij het functieprofiel en de organisatie. Door de intensieve samenwerking met de organisatie weet Yoores exact wie er het beste past. Met een grote hoeveelheid marktdata, aangevuld met marktervaring weten we precies waar de kandidaten zich bevinden en wat ze belangrijk vinden in een nieuwe baan. Ongeacht de branche waarin een organisatie actief is. We hebben niet voor niks een invulpercentage van rond de 100%.

 

Recruiter Kees-Jan:
“Bij AstraZeneca Nederland, actief in de farmaceutische industrie, wordt gewerkt met drie therapeutische area’s namelijk, Oncologie, Respiratoir en Cardiovasculair. Voor al deze indicatiegebieden vervulden wij nagenoeg alle vacatures binnen de gestelde termijn.
Een kleine greep uit de soorten vacatures die door Yoores zijn vervuld: Rayonmanager Respiratoir, Key accountmanager, Cell Biology Technician, Medical Science Liaison, Product Specialist, Medical Advisor, Research Scientist Discovery, Associate Director Biology and Translational en ICT Business Partner. Vanaf 2014 heeft Yoores ruim 140 vacatures succesvol ingevuld!”

 

Edwin Noordeloos, Directeur bij Yoores, vertelt over de samenwerking:
“We weten dat kandidaten die via een W&S bureau zijn geworven een lagere retentie hebben, dan kandidaten die direct hebben gesolliciteerd. Dit slechts is één van de vele voordelen van RPO. Maar, wel eentje die makkelijk is te realiseren. Vaak zien we dat organisatie het recruitmentproces in eigen hand willen houden, maar niet goed weten waar ze moeten beginnen. Hetgeen ook wel logisch is, aangezien recruitment de afgelopen 10 jaar een vakgebied op zichzelf is geworden. Het is ons doel om organisatie hierbij te helpen. Empowering Recruitment noemen we dat.”

 

Reden 2: Jouw recruitmentkosten gaan omlaag 

Een andere onderscheidende factor van RPO van Yoores ten opzichte van werving- en selectiebureaus is dat er dus niet wordt geschoten met hagel. Door deze efficiënte inrichting van het proces, zijn de kosten lager. Dus, niet alleen vul je de vacatures sneller en beter in. Het kost ook nog eens minder.

 

Marjan Beijer-de Looze, Regional HR Manager bij voedingsmiddelengigant Olam, licht toe:
“Een groot voordeel van RPO is dat we het merendeel van onze recruitmentwerkzaamheden hebben uitbesteed, maar wel in de lead blijven. Vroeger zetten we onze vacatures uit bij meerdere werving- en selectiebureaus, die soms wel fees van 25 tot 30 procent rekenden en dan moest je maar afwachten of je de juiste kandidaten kreeg. Van Yoores krijgen we vijf kwalitatieve kandidaten en betalen we aanzienlijk minder. In het eerste jaar hebben we op onze recruitmentwerkzaamheden ruim een ton bespaard.”

 

Reden 3: Jouw Employer Brand wordt aanzienlijk versterkt

Alle werving die een RPO doet, is client-branded. Dat houdt in dat alle uitingen bijdragen aan het bekender en sterker maken jouw werkgeversmerk. Dit straalt niet alleen positief uit naar buiten, maar heeft ook een positieve uitwerking binnnen de organisatie. Een sterke propositie draagt dan weer bij aan de wervingskracht voor nu en in de toekomst. Een belangrijk voordeel ten opzichte van de inzet van bureaus, die vaak het budget gebruiken om hun eigen merk te versterken.

 

Kees-Jan, Recruiter, licht toe:
“Yoores bedient een aantal van de grootste namen van Nederland. Maar omdat Yoores exclusief én client-branded opereert, zijn ze niet altijd zichtbaar; ze werken graag van achter de schermen. Dit draagt bij aan het Employer Brand van hun klanten en dat is terug te zien in hun successrate. Het gemiddelde invulpercentage van 98% liegt er niet om!”

 

Reden 4: Jouw HR afdeling wordt volledig ontzorgd

Ook intern biedt RPO een aantal voordelen. Zo hoeft het HR team veel minder te doen aan recruitment. En kan men aan de slag met andere aandachtsgebieden, als verzuim, planning, opleiding & ontwikkeling of comp&ben. Klanten zoals Unica en Heras zijn actief in de installatietechniek, een branche waar de arbeidsmarktkrapte het hoogst is. Maar hebben ook te maken met lastige (werk)planning en vergrijzing in het personeelsbestand. Door de volledige ontzorging op recruitment, kan het HR team nog betere presteren.

 

Brenda Scholten, Recruitment Manager, vertelt:
“Bij Unica, specialist in de installatietechniek, was de toename in bouwprojecten duidelijk merkbaar. Geweldig voor het bedrijf natuurlijk, maar hierdoor ontstond er wel in korte tijd een groter wordende behoefte aan onder andere servicemonteurs, werkvoorbereiders, bouwplaatsmanagers en installateurs. Door die snelle toename besefte Unica vrij snel dat er support nodig was van buitenaf. Yoores werd ingeschakeld”

 

Edwin Noordeloos, Directeur bij Yoores, vertelt over de samenwerking:
“We merken dat organisaties die met ons gaan werken vaak eerst contact zoeken met werving- en selectiebureaus. En in vrijwel alle gevallen komen ze er vrij snel achter dat dit soort bureaus slechts een tijdelijke oplossing bieden voor een structureel probleem en te weinig langdurige oplossingen kunnen bieden. Iets wat wij voorkomen door het proces bij de opdrachtgever van begin tot eind neer te zetten, op te bouwen en uit te voeren.”

 

Reden 5: Je bepaalt zelf wat je afneemt

De RPO dienstverlening van Yoores is modulair opgebouwd en volledig flexibel in te richten. Op basis van jouw wervingsbehoefte op een specifiek moment bepaal je zelf welk deel van de RPO oplossing je inzet. Zo houd je de controle altijd in de hand. Die flexibiliteit ervaart van Riet, specialist in transport- en sorteeroplossingen, als zeer positief:

 

Caroline van Hardeveld, HR Manager bij van Riet legt uit:
"Bij relatief eenvoudig in te vullen vacatures vragen we Yoores een bescheiden vorm van service, waarbij wij de vacature plaatsen en de exposure op onze vacaturesite en via LinkedIn verzorgen en de recruiter van Yoores de eerste screening doet. Bij de moeilijker in te vullen vacatures doet Yoores de gehele search en begeleiden zij ook het selectieproces. Dan kiezen we voor full-service. Afspraak is wel dat HR en onze hiring manager minimaal bij één gespreksronde aanwezig zijn."


Yoores Recruitment Solutions

Empowering Recruitment

Zijn wij een match?

Ons unieke recruitment concept is niet voor iedereen, daar kunnen we heel duidelijk over zijn. Maar wil je het heft in eigen hand houden, een krachtige werken-bij site voor jouw organisatie optuigen en alle instroom via die site realiseren, kosten en time-to-hire verlagen en minder afhankelijk worden van werving- en selectiebureaus? Dan zijn wij een match!

Wie is Yoores

Yoores Recruitment Solutions is al ruim 10 jaar actief in de wereld van Recruitment Process Outsourcing. Als leidende partij in RPO markt zijn we gespecialiseerd in het optimaliseren van recruitmentprocessen om het beste talent zo efficiënt en effectief mogelijk aan jouw organisatie te verbinden, op maat en volledig client-branded. Het verschil met traditionele RPO oplossingen is dat onze RPO volledig in dienst staat van jou. Dit doen we door je de volledige controle te geven over het wervingsproces waarbij je zelf bepaalt welke activiteiten je zelf uitvoert en welke activiteiten je aan ons overlaat. Zo flexibel was RPO nog nooit!

 • Meer dan 50 klanten geholpen
 • Meer dan 7.500 vacatures succesvol ingevuld
 • Volledige borging van het kandidatenproces
 • Invulpercentage van 96%
 • Totale besparing van ruim € 25 miljoen voor ons klanten*
 • Totaal Netwerk van 7.000.000+ werkzoekenden
 • Openingstijden Recruitment Center van 8.30 tot 23:00

*Afgezet tegen hires via W&S/uitzend bureaus