+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Wat kun je van ons verwachten

 • Een volledige werken-bij site in jouw eigen huisstijl
 • Zelf jouw vacatures op je eigen werken-bij omgeving beheren
 • Volledig ingerichte recruitment software om jouw kandidatenproces te borgen
 • Toegang tot Recruitment Marketing tools om jouw instroom te optimaliseren
 • 24/7 inzicht in jouw recruitment KPI’s en marketing data
 • Toegang tot de Yoores Kennisbank en Tutorials
 • Realtime inzicht in candidate experience
 • AVG & GDPR compliant

Blog Recruitment Yoores RPO Outsourcing HR

De organisatie heeft er echter op de korte en langere termijn wel degelijk baat bij om (kort) de tijd te nemen om aan te geven waarom iemand niet aansluit op de vacature.

 

Nu hoef je niet elke sollicitant op te bellen met de reden van afwijzing of via de mail een betoog te houden. Hou het kort maar wel duidelijk en persoonlijk. Probeer jezelf te plaatsen in de schoenen van de kandidaat, zou je zelf ook op deze manier afgewezen willen worden? Indien je een sollicitant wel al telefonisch hebt gesproken voor een telefonisch interview, raad ik bijvoorbeeld aan om de kandidaat op te bellen. Dat is wel zo netjes. Vergeet niet, achter elke sollicitant schuilt een persoon die moeite heeft gedaan voor de sollicitatie bij jouw organisatie, en tegelijkertijd iemand die dit verhaal met zijn/haar omgeving kan gaan delen.


Een sollicitant prikt direct door een algemene afwijs mail door. Probeer het daarom altijd persoonlijk te houden, je hebt de kandidaat gescreend op geschiktheid voor de functie en je weet waarom je een sollicitant afwijst. Geef in één of twee zinnen aan waarom je met andere kandidaten verder gaat of de reden waarom de sollicitant niet past bij de functie. Vergeet niet de deur altijd open te houden voor toekomstige mogelijkheden. Iemand kan nu niet in de functie passen, maar is over een paar jaar misschien wel dé geschikte kandidaat.


De Candidate Experience, oftewel de ervaring die een sollicitant opdoet tijdens een sollicitatieproces met de organisatie, heeft veel invloed op het imago van de organisatie. Een negatieve ervaring laat een nare nasmaak achter, kan tot slechte mond-tot-mond reclame leiden en wil je te allen tijde voorkomen. Zeker in deze tijd, waar een negatieve ervaring al snel op social media kan belanden. Een slechte ervaring is dan ineens zichtbaar voor velen en kan invloed hebben op de reputatie van de organisatie.


Een investering in een correcte afwijzing van elke sollicitant heeft dus invloed op meerdere factoren. Het is belangrijk dat de kandidaat het sollicitatieproces positief en eerlijk ervaart voor een positieve Candidate Experience. Op korte termijn wil je het imago van de organisatie niet schaden en op de langere termijn wil je jouw talent pipeline uitbreiden. Dit zorgt in de toekomst weer voor een verlaging van de time-to-hire.


Benieuwd hoe Yoores Recruitment Solutions jouw organisatie hierin bij kan staan? Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Esmeralda Tan-A-Kiam
Talent Acquisition & Recruitment Marketing Specialist


Yoores Recruitment Solutions
Empower your recruitment

Zijn wij een match?

Ons unieke recruitment concept is niet voor iedereen, daar kunnen we heel duidelijk over zijn. Maar wil je het heft in eigen hand houden, een krachtige werken-bij site voor jouw organisatie optuigen en alle instroom via die site realiseren, kosten en time-to-hire verlagen en minder afhankelijk worden van werving- en selectiebureaus? Dan zijn wij een match!

Wie is Yoores

Yoores Recruitment Solutions is al ruim 10 jaar actief in de wereld van Recruitment Process Outsourcing. Als leidende partij in RPO markt zijn we gespecialiseerd in het optimaliseren van recruitmentprocessen om het beste talent zo efficiënt en effectief mogelijk aan jouw organisatie te verbinden, op maat en volledig client-branded. Het verschil met traditionele RPO oplossingen is dat onze RPO volledig in dienst staat van jou. Dit doen we door je de volledige controle te geven over het wervingsproces waarbij je zelf bepaalt welke activiteiten je zelf uitvoert en welke activiteiten je aan ons overlaat. Zo flexibel was RPO nog nooit!

 • Meer dan 50 klanten geholpen
 • Meer dan 7.500 vacatures succesvol ingevuld
 • Volledige borging van het kandidatenproces
 • Invulpercentage van 96%
 • Totale besparing van ruim € 25 miljoen voor ons klanten*
 • Totaal Netwerk van 7.000.000+ werkzoekenden
 • Openingstijden Recruitment Center van 8.30 tot 23:00

*Afgezet tegen hires via W&S/uitzend bureaus