De ingrediënten voor een goede werken-bij site - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Een goede werken-bij site is belangrijker dan je denkt. Veel organisaties reserveren één of twee webpagina’s binnen hun corporate website voor het werven van personeel.

Blog Hoe schrijf ik een goede vacaturetekst

 
Dat is eigenlijk best gek, omdat het werven van personeel, vooral in deze krappe arbeidsmarkt, voor veel organisaties een bijzonder hoge prioriteit heeft.

Het is dus belangrijk om een werken-bij site te hebben, en dan bij voorkeur één van hoge kwaliteit. Dus zodra je hebt besloten een werken-bij site te bouwen, wat zijn dan belangrijke kenmerken om te waarborgen dat dit ook een goede site is?

1. Schrijf voor de werkzoekende
Op een werken-bij site ben je geen nieuwe klanten aan het zoeken. Je werft potentiele collega’s, dus zo moet ook de toon en inhoud van de site ingericht zijn. Denk na over de informatievoorziening op de pagina en verwerk dit in de juiste tone of voice. Is jouw organisatie minder formeel en houden jullie wel van een potje tafeltennis tijdens de pauze, laat dit dan duidelijk blijken. De werken-bij site is tenslotte het visitekaartje van jouw organisatie voor de werkzoekenden.

2. Hoe is het om te werken bij…
Wellicht de belangrijkste reden om een werken-bij site te bezoeken (lees: onderzoeken) is om te achterhalen om wat voor organisatie het gaat en wat voor mensen er werken. Wees dus duidelijk over het werkgeversimago en geef gedetailleerde informatie over de bedrijfscultuur en de waarden en normen die binnen de organisatie heersen. Vaak kun je dit doen door contentmarketing toe te passen in de vorm van testimonials en/of interviews, zowel in geschreven vorm, maar ook video’s geven vaak een duidelijk beeld van de organisatie.

3. Geef informatie over de sollicitatieprocedure
Als er iets is wat een sollicitant tegenstaat gedurende het sollicitatieproces, is het wel de onduidelijkheid over wanneer hij een reactie kan verwachten. Beschrijf daarom proactief op de website hoe de sollicitatieprocedure in elkaar steekt. Geef aan hoeveel gesprekken er zijn, hoeveel dagen het maximaal duurt voordat de sollicitant een reactie ontvangt, hoe de vervolgstappen eruit zien en op welk moment de sollicitant een aanbieding kan verwachten. En belangrijker nog: hou je aan de beschreven procedure!

4. Orden vacatures op een logische manier
Uiteindelijk draait een werken-bij site om het genereren van kwalitatieve sollicitaties. Dit doe je door enerzijds de informatie over de organisatie en haar mensen helder weer te geven. Natuurlijk is anderzijds het duidelijk weergeven van de vacatures ook van groot belang. Zorg daarom dat de vacatures op een logische manier worden weergegeven, bijvoorbeeld ingedeeld op functiegroep en/of locatie. Indien je veel vacatures hebt, kan het ook helpen om een zoekfilter in te bouwen zodat sollicitanten kunnen filteren op zoekwoorden, regio’s of functiegroepen.

Een werken-bij site is dus zeker geen gimmick, maar - indien goed ingezet- een zeer handige tool om jouw organisatie te presenteren als werkgever, inzicht te geven in de bedrijfscultuur, en een eerste kennismaking te bieden met de mensen die er werken.

Kortom, genoeg redenen om hier een start mee te maken.

Zijn er recruitmentonderwerpen waar je graag meer over zou willen weten? Laat het mij dan weten, via het contactformulier. Misschien dat ik er in een van mijn volgende blogs op terug kan komen.


Naresh Sital
Global Marketing & Communications Manager

Yoores Recruitment Solutions

Empowering Recruitment