De 5 voordelen van een werken-bij site - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Veel te vaak merken wij als recruitmentspecialisten op dat organisaties nog niet beschikken over een eigen werken-bij site. Zonde, want een eigen werken-bij omgeving levert je een aantal zeer interessante voordelen op.

De 5 voordelen van een werken-bij site
Richt je volledig op werkzoekenden

En dus niet op potentiele klanten. Dat betekent dat de inhoud, informatie en toon van je werken-bij site volledig ingericht kan worden op de behoeften van potentiele sollicitanten. Je kunt dus ook de focus richten op andere elementen dan wanneer je klanten wil werven, zoals de voordelen van het werken bij jouw organisatie, algemene arbeidsvoorwaarden en het werkgeversimago.

Presenteer je Employer Brand
Binnen je werken-bij site heb je alle ruimte om de diepte in te duiken voor wat betreft je Employer Brand. Wat maakt jouw organisatie nou zo interessant en leuk om voor te werken? Zijn het de arbeidsvoorwaarden, bedrijfscultuur, bonussen, de pingpong tafel of het feit dat medewerkers kunnen thuiswerken? Alle vragen van kandidaten kun je mooi beantwoorden op deze manier.

Geef informatie over de sollicitatieprocedure
Je kunt in de werken-bij site uitvoerige informatie geven over de sollicitatieprocedure zonder details weg te laten uit angst voor het vervuilen van je corporate website met te lange teksten waar potentiele klanten niks aan hebben. Informeer sollicitanten over het proces nadat zij hebben gesolliciteerd zodat ze precies weten waar ze aan toe zijn. Helemaal mooi is het om dit visueel te maken en weer te geven in bijvoorbeeld een flowchart.

Help zoekmachines om jou te helpen
Hoe groot is de kans dat een zoekmachine jouw vacaturepagina’s op de corporate site optimaal indexeert? Inderdaad, bijzonder klein. Met een separate werken-bij site maak je jouw employer brand en vacatures goed vindbaar. Zo bereik je middels een goede SEO strategie ook actief werkzoekenden en genereer je sollicitanten!

Kosten? Nee, kostenbesparing bedoel je!
De investering in een goede werken-bij site lijkt misschien een brug te ver (hoewel Yoores periodiek werken-bij sites inclusief ATS gratis aanbiedt), maar juist die investering levert al snel een aanzienlijke kostenbesparing op. Via een werken-bij site vul je vacatures immers sneller en efficiënter in en trek je makkelijker de juiste kandidaten aan wat uiteindelijk naast geld ook tijd (en dus ook geld) bespaart.

Yoores Marketing & Sales


Yoores Recruitment Solutions

Empowering Recruitment