Hoe maak je het recruitmentproces efficiënt? - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Veelal kom ik bij bedrijven die bezig zijn om hun recruitmentproces te optimaliseren. Dat is nu net waar wij ons bij Yoores mee bezighouden. De meeste van deze bedrijven zijn organisaties van beperkte grootte. 

Hoe maak je het recruitmentproces efficientLaten we zeggen van 100 tot 1000 medewerkers. In deze organisaties zien we vaak dat recruitment bij de HR adviseur is ondergebracht, of de lijn direct schakelt met bureaus. Een erfenis van hoe het vroeger ging, zeg maar. Heden ten dage zijn er zoveel meer mogelijkheden dan 10 jaar geleden. Zo ook bij ons.

De onderliggende vraag over optimalisatie begint bij het strak inrichten van de kandidaten flow. En, dit borgen! Nu, daar is een ATS de meest logische tool voor. Zie dit als een kandidaten CRM, waarin alle verschillende trajecten die een kandidaat kan doorlopen wordt ingericht. Eenmaal goed ingericht wordt de rest van het proces dan wel automatische uitgevoerd, dan wel geborgd door een signalering dat jij iets moet uitvoeren. Weg met de Excel sheets dus!

Besparing van zeker 10 uur per vacature
De volgende vraag is altijd, hoeveel tijd het kost. Ook daar was het vroeger vaak zo dat je 2 weken implementatietijd moest vrijmaken. Dus veel organisatietijd, en daaraan gekoppeld ook stevige implementatiekosten. Tegenwoordig zijn de meeste ATS-en plug-and-play. Met een intakegesprek van ongeveer een uur en een training van ongeveer 2 uur kom je er wel. Terwijl de besparing van tijd zeker 10 uur per vacature is. Los van het feit dat kandidatenlijstjes in Excel niet alleen veel meer tijd kosten, werken ze ook veel fouten in de hand. Nog steeds hoort 40% van de kandidaten nooit meer iets van het bedrijf waar ze solliciteren. Dit gebeurt voornamelijk bij bedrijven met een sollicitatieproces dat via de e-mail verloopt, vastgelegd in een Excel sheet. Met een ATS is dat gewoon onmogelijk.

De snelheid en effectiviteit zorgt er ook voor dat je in de driver's seat zit als die geschikte kandidaat bij je solliciteert. Je kan direct schakelen met de lijn, direct screenen en een eerste gesprek inplannen. En dat allemaal plug-and-play. "En de kosten dan?", zal je wel denken. Die vallen ook wel mee. Bij de meeste ATS-en ben je voor een paar honderd euro per maand klaar. Bij ons is deze soms zelfs geheel gratis.

Maar, er zijn nog meer voordelen te benoemen. Zo ben je (met ons ATS in ieder geval) volledig AVG proof. Dus over de GDPR hoef je je geen zorgen meer te maken. Allemaal ingericht door zo’n plug-and-play ATS.

Ook op zoek naar een manier die jouw recruitmentwerk eenvoudig, sneller, beter en effectiever kan maken? Bel eens om te zien of ons ATS geschikt is voor jouw organisatie. Wij zijn je graag van dienst.

Edwin Noordeloos
Managing Partner


Yoores Recruitment Solutions

Empowering Recruitment