De corporate site vs. de werken-bij site - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

De corporate site fungeert vaak als hét visitekaartje van de organisatie. Reacties op de site zijn positief en iedereen kan makkelijk zijn weg vinden dankzij de geoptimaliseerde Customer Journey. Nou ja, bijna iedereen dan.

De 5 voordelen van een werken-bij site
Want in de corporate site blijft het een uitdaging om een goede locatie te vinden voor het presenteren van je Employer Brand en de openstaande vacatures. Potentiele kandidaten zoeken immers naar informatie over jouw organisatie als werkgever en niet naar de prijzen van jouw dienst of product. Hoe verstandig is het om deze informatie onder te brengen in de corporate site en niet in een aparte online omgeving, zoals een werken-bij site? Je raadt het antwoord vast al.

De corporate website is bedoeld om potentiele klanten aan te trekken en is dan ook als zodanig ingericht. Je geeft er informatie over de organisatie, producten & diensten, prijzen en bedrijfshistorie. En dat is natuurlijk prima. Voor potentiele klanten.

Maar werkzoekenden willen weten wat het werkgeversimago is, wat de functie-eisen zijn, hoe de arbeidsvoorwaarden in elkaar steken, hoe het team is opgebouwd en waarom het leuk is om bij jouw organisatie te werken. Twee compleet verschillende boodschappen voor twee compleet verschillende doelgroepen.

Het is daarom raadzaam om te investeren in een werken-bij site. Omdat deze volledig wordt gericht op potentiele kandidaten en niet op potentiele klanten kun je de twee websites in ieder geval scheiden op het gebied van toon, inhoud, layout en type informatie. Uiteraard kunnen HR en Marketing in samenwerking zorgen voor eenheid in look & feel, het blijft tenslotte één en dezelfde organisatie.

Naast het feit dat je met een separate werken-bij omgeving zorgt voor een optimale beleving onder werkzoekenden, levert de werken-bij site nog een aantal belangrijke voordelen die je niet haalt uit een pagina op je corporate site:

- Verbeterde vindbaarheid van je vacatures in zoekmachines door optimale indexatie van je werken-bij site.
- Uitgebreide informatie over de sollicitatieprocedure.
- Voldoende ruimte voor het presenteren van je Employer Brand en EVP, bijvoorbeeld met testimonials, interviews en video’s.
- Je komt de behoefte van kandidaten tegemoet, aangezien ruim 80% van de werkzoekenden graag wil rondkijken op een werken-bij site om naar informatie te zoeken.
- Kostenbesparing, want met een werken-bij site vul je vacatures doorgaans sneller en efficiënter in.


Voldoende redenen dus om te investeren in een goede werken-bij site. Wil je meer informatie over een werken-bij site voor jouw organisatie? Neem dan eens contact met me op, dan kunnen we vrijblijvend de mogelijkheden doorspreken.

Yoores Marketing & Sales


Yoores Recruitment Solutions

Empowering Recruitment