Waarom investeren in een ATS? - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Misschien wil je eerst weten wat een ATS is? ATS staat voor Applicant Tracking System en helpt jou om kandidaten te managen vanaf het moment dat zij een sollicitatie verrichten op jouw werken-bij website.

Blog-Yoores-De-werken-bij-site--het-fundament-van-recruitment

Heb je nog geen werken-bij site, lees dan eerst deze blog.

Je werken-bij site is het fundament van je recruitmentproces. Maar wat ga je doen aan die grote stroom aan kandidaten? Alle CV’s uitprinten en in bakjes met verschillende kleuren plaatsen? Of liever alles overtikken in een Excel file en ‘fingers crossed’ dat er geen foutjes insluipen?

Een ATS biedt uitkomst! Je kunt namelijk geautomatiseerd sollicitaties administratief verwerken, opvolgen, opslaan en intern communiceren. Sterker nog, je kunt zelfs de communicatie met kandidaten grotendeels automatiseren met onder andere bevestigings-emails of tussentijdse updates per mail.

Ook bijzonder nuttig is de koppeling tussen de werken-bij site en het ATS. Deze geeft je namelijk inzicht in de funnel waar je kandidaten doorheen reizen. En krijg jij dus de kans om dit minutieus te analyseren en verbeteringen aan te brengen waar nodig. Die constante optimalisatie van de Candidate Journey en jouw recruitment marketing initiatieven zorgen dan ook voor een verhoogde instroom én verbeterde kwaliteit van kandidaten.

Een ATS vind je in alle vormen en maten, vaak plug-and-play. Ook wij bieden een ATS aan; die bouwen en onderhouden wij zelf. En soms geven we die zelfs gratis weg, dus hou onze website goed in de gaten voor eventuele acties.

Lijkt het je interessant om een keer te sparren over de mogelijkheden van een goede ATS ter versterking en verrijking van jouw recruitment, neem dan gerust eens contact met ons op.

Yoores Recruitment Solutions

Empowering Recruitment