Werving via social media - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Om bepaalde doelgroepen succesvol te bereiken, is het nodig om al je kanalen te gebruiken. Van LinkedIn tot Facebook, van Snapchat tot Instagram en YouTube.

De 5 voordelen van een werken-bij site

 

Werkgevers en werknemers vinden elkaar steeds vaker via social media kanalen. De meerderheid van werkzoekenden is namelijk actief op social media.

 

Voordelen van het gebruik van social media voor werving
Er zitten een aantal voordelen aan het gebruik van social media voor werving.
Je hoeft niet veel budget uit te geven om je vacature te promoten/onder de aandacht te brengen. Naast je eigen vacaturepagina en/of werken-bij site biedt social media ook voldoende mogelijkheden om kandidaten aan te trekken.

Je trekt gemakkelijker de juiste kandidaten aan doordat je via social media kunt inspelen op je doelgroep. Jij weet namelijk precies wie je doelgroep is en op welke kanalen zij het meest actief zijn. Je kandidaatselectie is daardoor sneller en efficiënter. Potentiële kandidaten kunnen worden geïnspireerd door je organisatie. De kans dat vacatures snel worden vervuld, neemt toe.

Een ander belangrijk voordeel van social media is dat je op deze manier ook latent werkzoekenden bereikt. Onderzoek toont aan dat tot wel 75% van de mensen niet actief aan het zoeken is naar een nieuwe uitdaging, maar daar wel voor open staat als die voorbijkomt.

Welke social media kanalen zet je in voor recruitment?
Tegenwoordig is sociale media diep geïntegreerd in onze samenleving en kan er bijna geen leven meer worden voorgesteld zonder. Het commerciële gebruik van sociale media is ook toegenomen en groeit nog steeds. Een interessant aspect is het gebruik van sociale media bij online werving. Potentiële kandidaten verzamelen zich op sociale media en vertellen over hun interesses en vaardigheden. Hier kun je dus slim op inspelen en zo heb je meer informatie over je doelgroep. Maar welke kanalen kan je dan het beste inzetten?

 

LinkedIn
LinkedIn heeft meer dan 4 miljoen gebruikers in Nederland en heeft een zakelijke focus. Het platform wordt veel gebruikt om kennis en inzichten op zakelijk niveau te delen. Met LinkedIn plaats je content, dus je kunt ook vacatures plaatsen in de groep die het beste bij jouw vacature past. Denk ook aan het posten van vacatures op je eigen bedrijfspagina, of via de profielen van medewerkers, of betaalde advertenties op LinkedIn.

 

Facebook
Facebook is niet alleen een bekend vriendenplatform, maar is ook erg interessant voor commercieel gebruik. Je ziet dat Facebook onder alle leeftijdsgroepen een dominante positie heeft in het dagelijkse gebruik van sociale media in Nederland, met uitzondering van jongeren onder de 20.

Op Facebook zie je alleen content die is gedeeld of geliked door kennissen of van bedrijven die je actief volgt. Een voordeel van Facebook is dat jouw volgers vaak ook jouw posts delen met hun netwerk. Ook kun je met betaalde advertenties hele specifieke doelgroepen targeten op basis van demografische gegevens en interesses.

 

Wil je meer weten over werven via Social Media? Neem dan gerust contact met ons op via .