Onze doelgroep zit vast op TikTok?! - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Het is een lastige tijd om nieuwe werknemers te vinden, er zijn op het moment van schrijven voor iedere 100 werklozen zo’n 121 banen beschikbaar. En toch ga ik je een vervelende vraag stellen: waarom lukt het je concurrenten wel om hun vacatures te vullen?

Tiktok

Waarom lijkt het alsof ze zich zonder moeite door deze arbeidscrisis heen werken, terwijl het bij jullie net lukt om het hoofd boven water te houden? Ik zal met het simpele antwoord beginnen: deze bedrijven beschikken over een wel geoliede recruitment motor.

 

Herkenbaar?

Iedereen die zich bezighoudt met het recruiten van nieuwe collega’s is ernaar op zoek: het platform/medium/bericht wat ervoor gaat zorgen dat alle vacatures gevuld worden. Als we deze vinden dan zullen we eindelijk alle vacatures vullen met jonge en enthousiaste collega’s. Volgens sommige managers is de oplossing TikTok, terwijl de ander overtuigd is van een pakkende Youtube video vol drone shots en animaties. Het antwoord dat we bij Yoores na 10 jaar hebben geleerd is simpel: er is geen golden ticket voor het aantrekken van nieuw talent.

 

Een model

Recruitment is een complex model dat uit 6 stappen bestaat: Voorbereiding, sourcing, screening, selecteren, aannemen en de onboarding. Iedere stap is in een goed werkend model verweven in de volgende en alle stappen zijn afhankelijk van elkaar: zonder een goede voorbereiding kan je niet gaan sourcen, en zonder sourcing kan je niet gaan screenen. Bedrijven die de complexiteit van dit proces doorhebben en hierin geïnvesteerd hebben krijgen een voorsprong op hun concurrentie. Deze voorsprong wordt nog duidelijker in periodes van arbeidskrapte.

 

Hoop!

Maar er is hoop! Ondanks dat er geen golden ticket bestaat zijn er wel oplossingen. Zo zijn de 6 stappen modulair: het is mogelijk bepaalde delen van het model aan anderen over te laten. Dit kunnen grote delen zijn, zoals het aantrekken, screenen en uitkiezen van de kandidaten. Maar ook een kleiner deel, zoals een overzichtelijk platform om vacatures te managen. Ga eens bij jezelf na waar jullie bedrijf goed in is, en welk deel het beste uitbesteed kan worden. Heb je een antwoord? Neem dan contact op met Yoores, dan helpen wij je verder.

 

Lars Holzhaus
Online Marketeer

Yoores Recruitment Solutions

Empowering Recruitment