Aantrekkelijke vacaturetekst? Zorg dat deze vindbaar is! - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Snel en effectief de ideale kandidaten bereiken. Dat is het doel dat je wil bereiken bij elke vacature die actief online geplaatst wordt. Het is belangrijk dat goed gevonden wordt.

Aantrekkelijke vacaturetekst Blog Yoores Recruitment Marketing
Echter wil je de vacature niet zomaar roekeloos verspreiden, maar wil je dat deze direct bij de doelgroep met de juiste content terechtkomt. Hierbij hebben we drie doelen: sollicitaties, interesse en betrokkenheid.

Om de juiste kandidaten te bereiken en aan te trekken is de vacaturetekst allesbepalend. Je kunt de meest aantrekkelijke vacaturetekst schrijven die vele potentiele sollicitanten zou motiveren om te solliciteren voor de functie, maar zolang de vacature niet vindbaar is blijven de sollicitaties uit. Naast de mogelijkheid om via job boards of social media de vacature te verspreiden speelt Search Engine Optimisation (SEO) een belangrijke rol. Je wilt zo hoog mogelijk in de zoekresultaten naar voren komen.

 

De bezoekers die via organische zoekresultaten op jouw vacature terecht zijn gekomen hebben immers gericht gezocht naar jouw vacature. Jij hebt zelf de controle over de elementen die ervoor zorgen dat jouw vacature hoger in de organische zoekresultaten naar boven komt middels het inzetten van SEO.

 

Met een paar eenvoudige aanpassingen aan je vacature zorg je er al voor dat je vacature beter vindbaar is. Heb je al eens nagedacht of de functietitel die het bedrijf gebruikt voor de functie ook daadwerkelijk de titel is waar de doelgroep op zoekt? En welke woorden komen het meeste voor in jouw vacaturetekst? Zijn dit ook daadwerkelijk de woorden waarop je wilt dat jouw vacature gevonden wordt? Hoewel beheersing van SEO vergelijkbaar is met het leren van een ingewikkelde nieuwe taal, zijn er wel een aantal handvatten waar je in de basis al rekening mee kunt houden:

 

Sterk intro
Niet alleen voor de lezer is een sterk intro belangrijk, je wilt immers direct de aandacht van de lezer hebben. Ook de keywords die je gebruikt in de introductie spelen een rol om jouw vacaturetekst SEO sterker te maken. Indien de zoekwoorden hoger in een tekst staan geeft Google hier een hogere waarde aan.

 

Trends
Je wilt in de vacaturetekst gebruik maken van de juiste keywords waar de doelgroep op zoekt in search engines. Onderzoek hiernaar is zeker geen overbodige luxe en zorgt voor een betere Search Engine Optimisation. Doe onderzoek en zorg dat je op de hoogte bent van de beste keyword opties en trends.

 

Achter de schermen
Niet alleen de vacaturetekst maar ook de inrichting van de webpagina waar de vacaturetekst op te vinden is speelt een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan je URL en zorg dat je belangrijke keywords niet in ‘rich media’ (Adobe Flash Player, JavaScript) vermeldt.

 

Balans
Enfin, je hebt de belangrijkste keywords verwerkt in je vacature en deze wordt optimaal gevonden in de search engines. Zorg echter voor een juiste balans in je vacaturetekst en dat deze aantrekkelijk, helder en leesbaar voor de lezer blijft. Je wilt ze immers over de streep trekken om te solliciteren voor de functie!

 

Benieuwd naar meer tips om jouw vacaturetekst SEO sterker te maken? Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we kunnen onderzoeken wat wij voor je kunnen betekenen.

 

Esmeralda Tan-A-Kiam

Talent Acquisition Specialist

Yoores Recruitment Solutions

Empower your recruitment