Eén allesbepalende tip om jouw recruitmentproces effectief te maken - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Dit keer geen lijstje met meerdere tips van acties die online goed werken. Maar één alles bepalende tip die jouw recruitmentproces effectiever kan maken.

Tip Recruitment Blog Yoores Recruitmentproces RPO
Hoe zorg je er nu voor dat je in een steeds krappere arbeidsmarkt nog steeds het juiste talent weet aan te spreken? Je wilt immers zo snel mogelijk in contact komen met deze talenten en het gesprek met ze aangaan om aan te geven wat je te bieden hebt. Het sleutelwoord in dit proces is de ‘Hiring Manager’.

 

De Hiring Manager (of in beter Nederland, de vacaturehouder) is immers de persoon die alles bij elkaar kan brengen. Zowel kennis als netwerk. De manager is kennis bekwaam en kan inhoudelijk een helder beeld geven waar hij of zij naar op zoek is. De potentiele kandidaten willen vaak in eerste lijn direct in contact komen met de manager om de inhoud van de vacature te kunnen beoordelen. Maar naast het inhoudelijke vlak is het netwerk rondom de manager nog vele malen belangrijker. Vaak heeft de manager al een langere carrière in een soortgelijke branche en een interessant netwerk opgebouwd. En, een simple “post-and-pray” is niet de oplossing. Het delen van de vacature op LinkedIn is niet meer genoeg. We moeten de manager inzetten om de talent pipeline uit te breiden. En daar zit ook direct de crux. Hoe motiveer, borg en controleer je jouw manager om actief te participeren in de “social” activiteiten om jullie Talent Pipeline te vullen. Wij hebben een aantal actiepunten voor je opgesteld:

 

1. Creëer awareness
Niet alleen voor de lezer is een sterke intro belangrijk, je wilt immers direct de aandacht van de lezer hebben. Ook de keywords die je gebruikt in de introductie spelen een rol om jouw vacaturetekst SEO sterker te maken. Indien de zoekwoorden hoger in een tekst staan geeft Google hier een hogere waarde aan.

 

2. Geef tips & tricks
Laat zien wat je zo al kan posten op social media, hoeveel tijd dat kost, en ga samen zitten om passende content te bespreken.

 

3. Maak een planning
Geef helder aan wat je verwacht. Laat ook zien wat reëel is. Het bouwen van een ’funnel’ behoeft niet elke dag actie. Één keer per maand is ook een start. Maar, hoe actiever, hoe beter. Plan de activiteiten in de agenda en controleer de uitvoering.

 

4. Evalueer en toon het resultaat
Niets werkt beter dan resultaat laten zien. Als je de eerste stappen goed uitvoert zal je direct kunnen laten zien wat de resultaten zijn. Zeker als je marketing aanhaakt en cijfers kan laten zien over de sociale activiteiten van de content. Hoe mooi is het al als daar leuke (open) sollicitatiegesprekken uit naar voren komen.

 

Jouw organisatie en de Hiring Manager direct betrekken bij de werving, als ver voor dat ze überhaupt vacatures hebben, is een hele belangrijke oplossing om wervingsproblemen en dure agency fees te voorkomen. Low cost, maar hoge efficiëntie. Neem deze vier oplossingen mee om richting 2020 jouw Recruitment Efficiency op niveau te houden. Ben je geïnteresseerd om te zien wat onze uitvoering of andere ideeën hierover zijn? Neem contact met ons op en of plan een vrijblijvend gesprek in.

 

Edwin Noordeloos
Managing Partner

Yoores Recruitment Solutions

Empower your recruitment