Gebruik jij nog geen Video Marketing? 8 redenen om vandaag nog het roer om te gooien - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Zet jouw organisatie nog geen Video Marketing met Job Videos in? De trend van nu! In deze blog delen wij met jou 8 redenen om vandaag nog het roer om te gooien!

video marketing recruitment blog yoores
De arbeidsmarkt wordt steeds schaarser en het invullen van vacatures blijkt lang niet meer zo makkelijk door de steeds lager wordende werkeloosheid. Het aantal vacatures groeit en het aantal potentiële kandidaten neemt af. Dat vraagt om een originele aanpak om gericht jouw specifieke doelgroep te bereiken. Het is daarom eigenlijk bijzonder dat er nog zo weinig organisaties Job Videos inzetten voor hun vacatures. Zet jouw organisatie nog geen Video Marketing met Job Videos in? In dit artikel 8 redenen om vandaag nog het roer om te gooien:

 

1. Employer Branding
Een van de meest trending woorden binnen recruitment, en niet zonder reden: je kunt niet meer om Employer Branding heen als je als werkgever bij wilt blijven en kandidaten naar je toe wilt blijven trekken. Video Marketing is bij uitstek een manier om jouw Employer Brand in meer dan alleen tekst te communiceren en krachtig neer te zetten.

 

2. Onderscheidend vermogen
Te veel organisaties werken nog zonder Video Marketing. Dat is zonde, maar een voordeel voor organisaties die dat wel doen: je valt op! Vacatures mét een video blijven beter hangen en zijn beter zichtbaar op websites en op tijdlijnen. In het eerste contact met potentiele kandidaten is er geen betere manier om je direct te onderscheiden.

 

3. Vindbaarheid
Google vindt video’s leuk. Het lijkt steeds moeilijker te woorden om bovenaan in de ranking te komen bij deze zoekmachine, maar er blijven mogelijkheden. Bijvoorbeeld door een duidelijke SEO vacaturetekst te schrijven, maar ook door een video bij de vacature te plaatsen. Video’s komen namelijk steeds vaker terug als top zoekresultaten. Dus die vacature wordt als eerste gevonden.

 

4. Bereik
In relatie tot vindbaarheid, neemt ook het bereik met het inzetten van Job Videos toe. De vacature wordt niet alleen beter gevonden, maar ook makkelijker verspreid. De video kan eenvoudig op YouTube worden geplaatst (vindt Google ook leuk) of onder huidige werknemers worden gedeeld, die het écht veel leuker vinden om een Job Video te delen dan een platte vacaturetekst.

 

5. Attention Span
De aandachtsspanne online is laag, zeer laag. Eigenlijk moet een potentiële kandidaat binnen 7 seconden weten of de vacature interessant is en moet de volledige job binnen 1 minuut duidelijk zijn. Anders wordt deze net zo makkelijk weer weg geklikt. Video Marketing helpt direct de aandacht naar de vacature te trekken en zet in zeer korte tijd een krachtig verhaal neer.

6. Betrokkenheid
Tegenwoordig zijn teksten vaak niet meer interessant genoeg om te delen binnen het netwerk. Een originele Job Video daarentegen wel! Video’s creëren meer betrokkenheid dan platte tekst, en aangezien betrokkenheid door middel van likes, shares en comments dé manier is om organisch potentiële kandidaten te bereiken, helpt deze grotere betrokkenheid direct mee bij het vinden van de juiste kandidaat.

7. Conversie
Omdat je in zo’n korte tijd een krachtig en duidelijk verhaal kunt neerzetten wordt de conversie ook veel beter, kwalitatief en kwantitatief. Omdat het verhaal duidelijk is, zullen meer passende kandidaten doorklikken naar de vacature/sollicitatieknop. Zo krijg je meer websiteverkeer naar jouw career site en vacature, en vang je tegelijkertijd de juiste doelgroep.

8. Hire!
Waar het allemaal om draait: die hire. Ook daar kan Video Marketing in helpen. Eigenlijk dragen alle bovenstaande punten hieraan bij. Met behulp van een passende Job Video communiceer je tegelijkertijd de kracht van de organisatie als werkgever (1), onderscheid je de organisatie direct van concurrentie met platte vacatureteksten (2), ben je sowieso beter vindbaar (3) en heb je meteen een groter bereik (4). Daarnaast houd je dit bereik beter vast (5), creëer je meer betrokkenheid (6), wat weer leidt tot een groter bereik (even terug naar 4) en een hogere conversie (7). Wanneer de video op de juiste manier onder de aandacht wordt gebracht, met de juiste campagnes en de juiste SEO tools, vind je vervolgens ook de juiste hire.

Dus, zet jouw organisatie al Video Marketing met Job Videos in? Ik denk graag mee! Nog niet overtuigd of op zoek naar meer informatie? Neem gerust contact op, dan kijken wij samen hoe we ook voor jouw organisatie Video Marketing kunnen inzetten om tot die juiste hire te komen!

 

Yoores Recruitment Solutions

Empower your recruitment