Employer Branding is niet meer weg te denken - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Recruitment Marketing: ook wel Talent Acquisition 3.0 genoemd. Je kan er, zeker als werkgever, niet meer omheen. Ben jij bekend met verschillende vormen van recruitment?

Employer Branding blog Yoores Recruitment
Naast alle bekende (traditionele) vormen van recruitment, is er nu ook een specifieke discipline voor recruitment binnen de marketingwereld. Hierbij worden alle nodige marketingmiddelen optimaal ingezet en waar nodig met elkaar gecombineerd en geïntegreerd. Denk hierbij niet alleen aan campagnes op sociale media, maar ook aan career sites, job boards, niche websites en mobile recruitment. 

Een groot onderdeel van Recruitment Marketing is Employer Branding, wat ook wel het versterken van je werkgeversmerk is. Het gaat allang niet meer alleen om het vinden van de juiste kandidaten voor openstaande vacatures. Je merk en imago zijn belangrijk, voor alle aspecten binnen je bedrijf. En dus ook voor recruitment. 

Met Employer Branding zorg je er namelijk niet alleen voor dat het algehele merk versterkt, maar ook voor een verlaging van de time-to-hire en een verhoging van de kwaliteit van de kandidaten die reageren. Als het werkgeversmerk sterk staat, de identiteit van de organisatie als werkgever duidelijk is en de awareness minimaal 75% is, wordt het in de toekomst makkelijker om de juiste kandidaten aan te trekken. Vergeet daarnaast niet dat het ook zorgt voor een verhoging van de retentie. Je wilt tenslotte niet alleen de beste talenten binnenhalen: je wilt ze ook behouden.


Het gaat erom dat alle marketing tools op een efficiënte en effectieve manier worden ingezet, en dat de werkwijze hierbij weer per klant en per vacature verschilt. Op een creatieve, maar vooral zeer doelgerichte manier, weten Recruitment Marketingspecialisten hoe ze de juiste kandidaten voor deze specifieke vacature aan kunnen trekken.


Loopt een bepaalde vacature niet zo goed? Natuurlijk is er altijd een korte termijnoplossing, in de vorm van Job Marketing. Maar op de lange termijn zal ook bij lastige vacatures het resultaat van het actief bouwen aan je Employer Brand zijn vruchten afwerpen. Want in feite is het een vicieuze cirkel: een positieve ervaring zorgt voor een sterker werkgeversimago, wat er weer voor zorgt dat bij toekomstige sollicitatieprocedures de kans groter is dat de juiste kandidaten reageren.


Candidate Experience is dan ook heel belangrijk. Dit is de ervaring die een kandidaat opdoet met een bedrijf als die hier solliciteert. Tijdens het gehele recruitmentproces is het van belang dat deze ervaring als positief wordt gezien door de kandidaat: vanaf het lezen van de vacature tot en met het ondertekenen van een eventueel contract.


Ook als een kandidaat niet wordt aangenomen is dit van belang. Er hoeft maar één slechte review online te verschijnen of dit kan het imago van een bedrijf al ernstig schaden. Denk bijvoorbeeld aan het terugmailen van een kandidaat met de verkeerde naam, of met het benoemen van een reden van afwijzing die helemaal niet van toepassing is op deze persoon. Steeds vaker grijpen mensen naar sociale media om over dit soort zaken hun ongemak te uiten.


Wat we hiervan kunnen leren? Dat je je niet alleen moet focussen op het invullen van vacatures op de korte termijn. Juist als werkgever moet je rekening houden met het lange termijn effect van alle communicatie vanuit je bedrijf. En zeker als het gaat om recruitment: met een sterk Employer Brand wordt dit proces steeds effectiever en efficiënter.


Wil je meer weten over onze diensten Recruitment Marketing en Employer Branding? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

 

Rosa Marijnen
Recruitment Marketing Specialist


Yoores Recruitment Solutions

Empower your recruitment