Wat is Employer Branding - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Wil je iedereen laten zien dat jouw organisatie een geweldige plek is om voor te werken? Dat doe je met Employer Branding! Met Employer Branding stuur je het imago van je organisatie.

Wat is Employer Branding Blog Yoores Recruitment RPO

Dit heeft niet alleen voordelen voor huidige medewerkers en de aandeelhouders, maar zeker ook voor toekomstige werknemers.

Het versterken van je Employer Brand moet je onder andere zien als een middel om talent aan te trekken en te behouden. Hierbij zijn authenticiteit en onderscheidend vermogen van groot belang: wat maakt jouw organisatie bijzonder om voor te werken en hoe vertel ik dit (eerlijke!) verhaal aan de buitenwereld?

Waarom Employer Branding?

Goed talent is zeldzaam. En het beste wapen in de strijd om talent is Employer Branding. Een sterk werkgeversmerk zorgt er niet alleen voor dat je talent binnenhaalt, maar ook aan jouw organisatie bindt. Talentvolle werknemers die zich verbonden voelen met het Corporate Image en elke dag met trots en motivatie naar het werk gaan (Company Pride). Dat is toch wat iedereen wilt?


Hoe pak je dit aan? 

Het gaat er niet om dat je communiceert dat je een geweldige organisatie bent, maar dat je het ook daadwerkelijk bent.

Je begint daarom intern. Investeer in je werknemers. Wat vinden zij belangrijk? Hoe is de werksfeer? Hebben werknemers voldoende zelfstandigheid en verantwoordelijkheid binnen hun baan? Hoe is de afwisseling van het werk? Is er een goede balans tussen privé en werk? Krijgen je medewerkers vaak genoeg de waardering die zij verdienen?

Ga in gesprek met je medewerkers om te zien of je voldoet aan de wensen van je werknemers en de Employee Value Proposition (EVP) te bepalen. Op basis hiervan bepaal je wat je vervolgens extern wilt uitdragen. Vergeet niet om juist die aspecten die jouw organisatie uniek en onderscheidend maakt hierin uit te lichten. Je moet tenslotte wel opvallen tussen alle andere werkgevers op de markt!

Om deze kernpunten naar de buitenwereld over te brengen zijn er verschillende middelen beschikbaar. Denk aan de aanwezigheid op social media, het organiseren van open dagen en het (laten) schrijven van blogs. Met name voor het werven van nieuw talent is het daarnaast van groot belang om een consistente boodschap (die aansluit op de werkelijkheid) te voeren in alle uitingen: van de vacatureteksten en de eigen recruitment website tot de aanwezigheid op verschillende Job Boards en Aggregators.


Referral Recruitment

Vergeet daarnaast niet je collega’s te mobiliseren! Het werkt natuurlijk alleen als deze consistente boodschap in alle lagen van de organisatie gedragen wordt. Door middel van Referral Recruitment zorg je ervoor dat je medewerkers fungeren als ambassadeurs van de organisatie. Hierdoor vergroot je de Employee Engagement en versterk je het werkgeversmerk van binnenuit.

Candidate Experience

Tot slot, houd bij het recruitmentproces ook rekening met de Candidate Experience. Dit is een belangrijk onderdeel van Employer Branding. De ervaring die een sollicitant opdoet tijdens het sollicitatieproces heeft veel invloed op het imago van de werkgever. Negatieve ervaringen laten vaak een nare nasmaak achter, wat kan leiden tot slechte mond-tot-mond reclame. Je wilt dan ook zeker niet dat dit op sociale media terechtkomt.

Hulp nodig bij het opstellen van uw merkstrategie en Employee Value Proposition? Yoores helpt je graag verder bij het versterken van je werkgeverspositionering! Neem nu vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

 

Rosa Marijnen
Recruitment Marketing Specialist


Yoores Recruitment Solutions

Empower your recruitment