Aantal vacatures stijgt: nieuwe recordhoogtes in zicht! - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Dat er de afgelopen jaren een stijging is in het aantal banen, is niets nieuws. Hiermee stijgt ook de concurrentie onder organisaties om het juiste talent aan te trekken én te behouden.

In 2017 was zelfs de sterkste toename van banen sinds 2008 gemeten. 

Blog Yoores stijging vacatures

In het derde kwartaal van 2017 is het aantal banen zelfs met 51.000 gestegen. De spanning op de arbeidsmarkt neemt steeds verder toe. Er is sprake van toenemend e concurrentie tussen organisaties en dus meer dan ooit belangrijk om als organisatie aan je Employer Branding te denken en te werken. Je wilt in deze tijden immers als aantrekkelijke werkgever worden gezien in de markt. Hoe ga je hier als organisatie mee om?  

 

Employer Branding 
In de Benelux vindt slechts 12% van de werknemers dat de Employer Branding matcht met de werkelijkheid op de werkvloer, blijkt uit onderzoek van pr- en communicatieadviesbureau Weber Shandwick. Vergeet niet, je eigen medewerkers zijn de grootste ambassadeurs van je organisatie! Het versterken van het werkgeversmerk zorgt ervoor dat het personeel trots en gemotiveerd is om voor jouw organisatie te werken en zich hier openlijk over uit te spreken. Daarnaast kun je een Employer Brand niet verzinnen, dit is iets wat je als organisatie bent, uitdraagt en waar moet maken. Uiteraard kun je wel bepalen waar je heen wilt, maar voer dit ook uit: ‘practice what you preach’. Werken aan je Employer Branding doe je niet alleen om je huidige openstaande vacatures in te vullen (korte termijn), maar ook om de time-to-hire voor toekomstige vacatures te verlagen (lange termijn).

 

Recruitment Marketing
Om je huidige openstaande vacatures onder de aandacht te brengen bij actief werkzoekenden of latent werkzoekenden, is het plaatsen van je vacature op jobboards of de social media kanalen van de organisatie niet voldoende. Elke functie heeft een andere doelgroep en beweegt anders. Je hebt per vacature een op maat gemaakte aanpak nodig. Met behulp van (big data) analyse en ervaring bepalen wij op vacatureniveau in welke mate ieder middel zal moeten worden ingezet om te komen tot het beste resultaat. Hierbij kijken we naar vier platformen: jobboards & postings, SEO/SEA & aggregators, social & talent sourcing.


Kortom, Recruitment Marketing en Employer Branding zijn twee verschillende strategieën maar toch nauw met elkaar verbonden. Zolang je Employer Branding niet goed is, zullen je Recruitment Marketing activiteiten hoogstwaarschijnlijk minder succesvol zijn, maar andersom geldt hetzelfde. Zorg dus altijd voor de juiste mix!

 

Benieuwd hoe Yoores Recruitment Solutions jouw organisatie kan bijstaan in de Recruitment Marketing én Employer Branding? Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Esmeralda Tan-A-Kiam
Talent Acquisition & Recruitment Marketing Specialist


Yoores Recruitment Solutions
Empower your recruitment