Corporate Blogging: hoe pak je dit aan? - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Ooit nagedacht over het inzetten van (zakelijke) blogs of vlogs voor jouw organisatie? Ondanks dat het veel voordelen met zich mee brengt, vinden veel organisaties het lastig om hiermee te beginnen. 

Blog Corporate Blogging
Door het plaatsen van interessante blogs, artikelen of vlogs die aansluiten bij je organisatie genereer je niet alleen extra verkeer naar je website, maar zet je jezelf ook neer als expert in de markt. Mensen zullen hierdoor sneller geïnteresseerd zijn in je product.

Belangrijk is echter om de content niet compleet te richten op je product. Je schrijft om te laten zien dat je een expert bent binnen jouw vakgebied en niet om je product aan te smeren. Maak er dus geen (verkapte) advertentie van! Zet dus altijd je doelgroep, de lezer of kijker, voorop. Wat zouden zij willen lezen of zien?

Onthoud daarbij dat als je wilt dat jouw blog of artikel ook daadwerkelijk gelezen en gedeeld wordt door jouw doelgroep, je niet alleen actueel en informatief moet zijn. Maak mensen blij, speel in op emoties en verras ze!

Maar hoe pak je dit aan? Hoe bepaal je het onderwerp waarover je schrijft en hoe maak je je tekst aantrekkelijk? De truc is om allereerst op zoek te gaan wat er speelt binnen jouw markt. Waarover zijn er nog geen blogs geschreven? Waar zou je zelf een blog over willen lezen? Welke blogs of artikelen vangen jouw aandacht online? Ga op zoek naar datgene waar jouw doelgroep geïnteresseerd in is of zou kunnen zijn.

Natuurlijk is het daarbij handig als je ervaring hebt met Content Writing, of in ieder geval een vlotte pen hanteert. Maar til hier niet te zwaar aan: probeer het eens! In de meeste gevallen is het zo dat als je eenmaal een onderwerp hebt, waar je induikt en research naar doet, je genoeg aanzet hebt voor een goede blog die aansluit op je doelgroep. Natuurlijk dien je ook rekening te houden met de aantrekkelijkheid van je tekst: bedenk een aantrekkelijke kop, zorg voor een logische opbouw van de tekst en ‘last but not least’: zorg dat er geen spelfouten in zitten.

Zorg er daarnaast voor dat je weet welk punt je wilt maken. Met dit doel voor ogen wordt de tekst altijd beter. Tot slot: laat meerdere ogen mee kijken. Laat bijvoorbeeld een collega je tekst redigeren en kritisch beoordelen op de inhoud.

Bij het schrijven van langere artikelen, of zogenoemde whitepapers, is het voornamelijk de bedoeling om te laten zien hoe jij of jouw organisatie over een bepaald onderwerp denkt. Welke strategie of tactieken hangen jullie aan en waarom? De toon is dan ook vaak wat formeler. Het interessante van een goed geschreven whitepaper is dat deze moeilijker te negeren is voor de doelgroep dan een blog of vlog. Ze worden vaak als waardevoller gezien dan blogs en zorgen hiermee voor extra versterking van jouw positie als kennisleider in de markt.


Wil jij weten hoe wij dit aanpakken? Registreer jezelf op onze kennisbank en krijg gratis toegang tot onze blogs en artikelen!

  

Rosa Marijnen
Recruitment Marketing Specialist


Yoores Recruitment Solutions

Empower your recruitment