Procesindustrie - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Bij VanRiet, specialist in transport- en sorteeroplossingen, werken zo’n tweehonderd mensen, een aantal dat gestaag toeneemt. Vorig jaar kwamen er ongeveer 40 nieuwe medewerkers in dienst, dit jaar zijn dat er al zo’n 35. Aan HR-manager Caroline van Hardeveld de taak om de zeer specifieke doelgroep aan VanRiet te verbinden.

Als bedrijf groeien en vernieuwen we de laatste jaren sterk. Daardoor ontstond er een behoorlijke druk op HR ten aanzien van het aantal te werven kandidaten. Daarbij opgeteld de krappe arbeidsmarkt in deze zeer specialistische branche, maakte dat wij met regelmaat moesten aankloppen bij detacheringsbureaus. Uiteindelijk voegden die verhoudingsgewijs weinig toe en vonden we het kostentechnisch geen interessante samenwerking.

 
 
 

En dus besloot VanRiet zich te focussen op het zelf werven van medewerkers. "We willen dat de beste kandidaten zich voor langere tijd aan onze organisatie verbinden en dan werkt werving op eigen kracht toch beter. De Recruitment Services van Yoores bleken alles te verenigen wat wij nodig hebben."

Flexibele vormen van service 

Inmiddels beheert de Corporate Recruiter van Yoores het merendeel van VanRiets vacatures. Van Hardeveld: "Bij relatief eenvoudig in te vullen vacatures vragen we Yoores een bescheiden vorm van service, waarbij wij de vacature plaatsen en de exposure op onze vacaturesite en via LinkedIn verzorgen en de Corporate Recruiter de eerste screening doet. Bij de moeilijker in te vullen vacatures doen de Corporate Recruiter en haar team de gehele search en begeleiden zij ook het selectieproces. Dan kiezen we voor full-service. Afspraak is wel dat HR en onze hiring manager minimaal bij één gespreksronde aanwezig zijn."

Veel extra aandacht van potentiële medewerkers

Een prettige bijkomstigheid van het inzetten van Yoores, vindt Van Hardeveld, is dat VanRiet behoorlijk veel extra aandacht krijgt van potentiële medewerkers. "Dat is mede te danken aan alle exposure die VanRiet krijgt via de advertenties op LinkedIn en jobboards. Mensen die worden benaderd via Yoores delen dat met andere gegadigden. De hoeveelheid mensen die zich nu aanmeldt op onze vacaturesite is sterk toegenomen. Ook trekken we veel potentiële medewerkers naar onze vacaturesite doordat we nu veel zichtbaarder zijn op de arbeidsmarkt.

Redenen voor de inzet van Yoores

  • Vacatures worden sneller ingevuld
  • Door een grotere reikwijdte is de kwaliteit van de kandidaten toegenomen
  • Employer branding wordt opgebouwd
  • HR wordt ontlast
  • Kwaliteitsbeleving kandidaat gaat omhoog
  • Database aan potentiële kandidaten
  • Kostenbesparing

Database van kandidaten opbouwen

Door de inzet van een ATS (Applicant Tracking System) van Yoores bouwt VanRiet ook nog eens een database van kandidaten op. "Als ik iemand nodig heb voor een administratieve functie, kan ik daarin makkelijk terugzien of er in de afgelopen periode nog geschikte kandidaten hebben gesolliciteerd. De sollicitantenstroom is zo goed op orde. Bovendien worden kandidaten uit onze doelgroep vaak benaderd doordat de arbeidsmarkt krap is. Als dat gebeurt door een externe partij is dat voor de kandidaat meestal niet heel aantrekkelijk. Maar als wij als onderneming een kandidaat rechtsreeks benaderen, merken we dat dat vertrouwen geeft."

Inzet van innovatieve middelen

De geschikte kandidaten praten sowieso met HR, zoals ook voorheen het geval was. Van Hardeveld: "We willen betrokken blijven en vroegtijdig een relatie opbouwen, daarom doen we de tweederondegesprekken en afrondende gesprekken zelf. Ook hebben we afspraken gemaakt over wat het sourcing-team achter de Corporate Recruiter doet. Tot slot zijn de innovatieve middelen die Yoores inzet een grote pre, vindt Van Hardeveld. "Zo heeft Yoores recent het initiatief genomen voor een filmpje waarin wordt uitgelegd wat een PLC software engineer bij ons doet, welke systemen wij gebruiken en hoe geavanceerd wij te werk gaan. Heel belangrijk voor onze doelgroep." De reacties zijn dan ook enthousiast.

Wie gingen jou voor

Meer informatie

Bekijk Video

Bekijk in onderstaande video van 2 minuten hoe onze flexibele Recruitment Services werken!

Download Brochure

Download direct de brochure met informatie over de Yoores Recruitment Services!

Demo inplannen

Wil je meer informatie over hoe onze Recruitment Services specifiek voor jou kunnen werken?
Vraag direct een demo aan!

behappy title