Video marketing werkt! (update 2023) - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

Het gebruik van social media is voor ieder bedrijf een integraal deel geworden van hun algemene marketingstrategie. Het raakt alle vlakken binnen deze strategie, van recruitment tot employer branding.

VideoMarketing

 

Het merendeel van bedrijven uit deze social mediastrategie in het posten van blogs, ervaringen van enthousiaste medewerkers en uiteraard foto’s van de kantoorhond. Low effort, high payoff is het idee achter dit soort content, maar in praktijk zul je merken dat het bereik van dit soort posts op social media toch tegenvalt. Dus, hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf meer bereik en zichtbaarheid krijgt op social media? Uiteraard met behulp van video!

 

Video is koning

Laat ik beginnen met een paar statistieken en trends. Er worden dagelijks 5 miljard video’s bekeken op Youtube, daarnaast heeft YouTube wereldwijd ruim 2.6 miljard actieve gebruikers. De verwachting is dat van al het online verkeer in 2023 zo’n 82% uit video zal bestaan. Dit is logisch als je bedenkt dat 55% van consumenten iedere dag een online video bekijkt.

 

Deze trends zijn de reden dat Facebook, LinkedIn en Instagram video’s “voorrang” geven op andere vormen van content, zoals afbeeldingen of tekst. Ook nieuwe platformen als TikTok zijn een bewijs van deze groeiende trend. Uit onderzoek van Wyzowl (2022) blijkt dat 86% van geënquêteerde bedrijven video al gebruiken als deel van hun marketingstrategie.

 

Hoe te beginnen met video marketing?

Het maken van video’s kan zo complex zijn als je zelf wil. Iedereen heeft tegenwoordig een videocamera in zijn zak zitten, maak hier dus gebruik van. In combinatie met montage apps, zoals Quick kan een video er al snel goed uitzien. Zorg ervoor dat de achtergrond netjes is, het onderwerp van de video goed belicht is en gebruik als het nodig is een statief voor je mobiel. Je zou een kort script kunnen schrijven, maar wees niet bang om het spontaan te houden.

 

Een andere simpele vorm van video content bestaat uit het combineren van tekst en foto’s. Je maakt als het ware een slideshow. Maak een aantal foto’s dat jullie bedrijf goed omschrijft, en voeg hier een leuke tekst bij. Bij veel bedrijven is er al een database van foto’s, dus gebruik deze. Voor het simpel monteren van video’s kan je gratis programma’s, zoals iMovie (Apple) of Videopad (Windows) gebruiken. Mocht je er even niet uit komen met een programma dan is YouTube je beste vriend. Per programma staan er wel honderden tutorials online die je op weg kunnen helpen

 

Wees creatief!

Video’s zorgen naast meer zichtbaarheid ook voor een betere relatie met toekomstige klanten en medewerkers. Deze vorm van marketing kan ingezet worden om te laten zien hoe het er op de werkvloer aan toe gaat, wie er werkzaam zijn en/of wat de algemene cultuur binnen een bedrijf is. Dus wees vooral niet bang om te beginnen. Experimenteer met verschillende ideeën of hou een korte brainstorm om medewerkers te betrekken in het proces.

 

Wil je meer informatie over dit onderwerp of onze diensten? Neem dan contact met ons op via de onderstaande gegevens, wij helpen jou graag!

 

Sales Consultant Recruitment Services

Yoores Recruitment Solutions

Empowering Recruitment