Alles weergeven - Yoores Recruitment Solutions

+31 88 5678 333 | Amsterdam | Willemstad | Mail Onze Recruiter

De Recruitment sessie van 2023

Schuif aan bij onze eerste Recruitment Sessie van 2023. Het eerste kwartaal van dit jaar zit er al (bijna) weer op. En de trend die we verwacht hadden aan het einde van 2022 zet inderdaad door.

Slimmere werving vanaf vandaag

In onze blogs is al veel te vinden over de arbeidsmarkt, optimalisatie van het recruitment proces en over de juiste tools en hulpmiddelen die ingezet kunnen worden om jullie als werkgever aan de juiste mensen te helpen.

Verhoog je retentie, werf slimmer

De wereld van Recruitment is in de afgelopen jaren sterk veranderd. We zien dat het keuzeaanbod van werkgevers voor talenten in de huidige markt groter is dan ooit. De vraag is nog steeds groter dan het aanbod.  

Vijf tips om lastige vacatures te vullen

Als werkgever ken je de situatie waarschijnlijk wel: je zit met een lastige vacature die maar niet ingevuld wordt. Deze gaten in je personeelsbestand hebben een negatief effect op de productiviteit van een afdeling.

Het gebruik van social media is voor ieder bedrijf een integraal deel geworden van hun algemene marketingstrategie. Het raakt alle vlakken binnen deze strategie, van recruitment tot employer branding.

 Employer branding en social media

Niet alleen Google en Shell profiteren van employer branding, ook bedrijven met een kleinere personeelsvraag en bijbehorend marketingbudget kunnen baat hebben bij het promoten van hun werkgeversimago. 

Lange termijnstrategie 2023

We bespraken al dat de krapte in de arbeidsmarkt nog steeds erg groot is, de prognose voor 2023 ziet er niet rooskleuriger uit. Het ziekteverzuim is daarbij in de afgelopen 20 jaar ook nog niet zo hoog geweest.

check nu je recruitment score

Nog even en 2023 staat voor de deur. We kijken terug op een jaar van krapte, schaarste en personeelstekorten. Uit de arbeidsmarkt cijfers van het CBS blijkt dat de krapte op de arbeidsmarkt nog steeds groot is.

Frustratie van Werving- en Selectiebureaus

Vraag de gemiddelde sollicitant naar zijn grootste frustratie en statistisch gezien zal het antwoord zijn dat het ontbreken van structurele en heldere communicatie na een sollicitatie met stip op nummer 1 staat in de lijst.

Frustratie van Werving- en Selectiebureaus

Je zoekt kandidaten, liever gister dan vandaag. Je hebt zelf onvoldoende tijd en dus wordt er externe hulp ingeschakeld. Vandaag bekijken we de (frustrerende) impact van Werving & Selectiebureaus.